lauantai 19. maaliskuuta 2011

Heipä hei hirret!

Lauantain iloksi meillä poikkesi jälleen vieraita kahvittelemassa ja mies pääsi repimään keittiössä hirret osittain näkyviin, kutakuinkin kaksi kolmasosaa jäi vielä tapettien ja levyjen alle. Minäkin pääsin vihdoin käyttelemään ihanaa tyttövasaraani, kun kiskoimme nauloja seinistä irti. =) 

Löytyipähän sitten seinän alareunan hirsistä termiittien jälkiä.
Ei onneksi toistaiseksi kovin pahoja.Tänään myös lämmiteltiin olohuoneen uunin lisäksi makuuhuoneen uunia ensimmäistä kertaa, ja hyvin lämpesi sekin. Mökki alkaa olla sitä myöten lämmennyt, että kunhan tie ulkohuussiin aukeaa niin päästään yöksi. Taitaa siis olla aika  kaivaa lapio esiin ja aloittaa polun raivaaminen. =) 

Vähän pohdiskelimme jo olohuoneenkin kohtaloa. Sen lattia pitäisi saada ensi talveksi uusittua, jotta se pitäisi lämpöä paremmin. Uusiminen vain on hieman hankalaa jos olemme jo muuttaneet ja kantaneet kaikki tavarat paikoilleen, joten siinä sitä onkin aikataulun kanssa hieman pähkäilemistä. Seinille täytyy varmaankin tehdä myös jotakin, laittaa ainakin väliaikaisesti uusi tapetti. Tulevaisuudessahan haluaisimme ottaa hirret näkyville ja maalata ne esim. valkolakalla, mikäli ne vain ovat siinä kunnossa, että ne voi ylipäätään jättää näkyviin. Mutta jokatapauksessa sekin onnistuu vasta siinä vaiheessa, kun ulkoverhous vaihdetaan ja sen alle laitetaan tuulensuojat. Katto sen sijaan saa jäädä odottelemaan tulevaa ulkokatto remonttia ja pysyä siihen saakka sinisenä, vaikkei se sellaisena kovin nätti olekkaan. Kattoremontin yhteydessä mahdollisesti avaamme olohuoneen korkeaksi ja teemme jonkin näköisen yläkerran tai parven vinttiin.

2 kommenttia:

  1. Ihanan söpön talon ootte Heidi löytänyt! - löysin Pauliinan blogista tän sun tarinasi :) Oltaspa mekin noin remonttitaitoisia!

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos ja kiva että löysit tänne! =) Aikamoinen unelma tuli kyllä yllättäen vastaan. On mulla itelläkin toistaseks viä peukalo aika keskellä kämmentä näitten remppa juttujen kans, ja välillä tuntuu ettei oo hajuakaan mistään, mutta koko ajan sitä oppii ja onneks tosiaan toi mies osaa asiansa ja on ympärillä ihania ihmisiä joilta saa paljon hyviä neuvoja. =))

    VastaaPoista