keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Keittiön kasausta

Hieman hiljaiseloa taas täällä blogissa vietetty, mutta koitan kirjoitella aina kun jotakin mainittavaa on saatu aikaan. Keittiön nikkarointi senkus jatkuu, isoimmat hommat on kohta tehty, mutta pikkuväkerrystä riittää vielä pitkään. Sähköhommatkin veivät oman aikansa.
Katto on saanut 12 cm valkolakatut paneelit suojakseen. Listat vielä puuttuvat.
Ja seiniin päädyimme laittamaan leveän (20 cm) hirsipaneelin. Valinta meni aivan nappiin, niin komeat niistä tuli. Tunnelma on kuin uudemmassakin hirsipirtissä. :)
Seinät eivät jää ihan puunvärisiksi vaan niihin vedetään vaalea vaha päälle. Ensin ne täytyy kuitenkin pyyhkiä ja putsailla kunnolla. Myös ikkunan kehykset odottavat hiomista ja maalausta, jonka jälkeen saadaan asentaa listat paikalleen.
Huomenna mies lupaili palata taas verannan rakentamisen pariin ja perjantaina pääsemme isäni työpaikalle hiomaan, petsaamaan ja jyrsimään keittiön työtasojen kannet sekä hyllyt sopiviksi. Sen jälkeen pitäisi varmaan saada päätös tehtyä välitilan materiaalista / sävystä, nimittäin se vasta onkin osoittautunut kinkkiseksi hommaksi, kun on niin vaikea hahmottaa, että millaisen siitä haluaisi.

Mustan Joulun jälkeen, lunta on tullutkin sitten ihan urakalla ja pakkanenkin on paukkunut välillä jo kunnolla nurkissa. Kovemmilla pakkasilla huomaa, että mökkiä saisi lämmittää joka päivä jotta meikäläinen tarkenisi (olen niin kamala vilukissa, että  palelen melkein helteelläkin), loivemmilla ilmoilla riittää se joka toinen päivä. Välillä vähän tosiaan joutuu palelemaan ja se ketuttaa, samoin kuin illalla tai aamulla tuolla ulko- 
huussissa käyminenkin, mutta muuten olemme pärjäilleet ihan mukavasti. On se vaan jännä kuinka pienellä sitä ihminen loppujen lopuksi toimeen tulee ja kuinka vähän sitä "luksusta" edes kaipaa. En kyllä mistään hinnasta vaihtaisi tätä kokemusta pois vaikka välillä kurjaa on ollutkin. Tälläinen elämä tekisi joskus hyvää itse kullekkin, enkä tarkoita nyt mitään kesä mökkeilyä, sillä sellaiseen tätä ei ihan voi verrata. :)
Tätä vuotta tullaan varmasti moneen kertaan vielä muistelemaan ja varmasti kaipaamaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti