lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vieraita

Naapurit olivat saaneet ainakin muutamaksi viikoksi pikkuisen ponin hoitoonsa, ja niimpä naapurin isäntä poikkesi sitä meille esittelemään. Me sitten vuorostamme esittelimme ponille meidän makoisaa laidunta ja haukkusemmekin pääsivät ensi kertaa kosketuksiin tuollaisen otuksen kanssa. Hiukan niillä oli jänskää, mutta parempi totutella kun heposia on kohta enemmänkin tuossa pihapiirissä. Oikein ihana ori-herra oli tuo vieras ja kova hirnumaan. <3 





torstai 28. huhtikuuta 2011

Kurkistus keittiön lattian alle

Mies pisti taas kunnolla tuulemaan ja loputkin
rippeet keittiönlattiasta saivat kyytiä. Nyt siis enää maata
näkyvissä. =)

Hiukan on leivinuuniltakin pudotusta maan pinnalle.

Ja tietysti lattian alta löytyi kaikkea mahdollista rompetta
viimeisen sadan vuoden takaa. Uudempaa ja vanhempaa sälää,
pölyä unohtamatta.
Ja asiasta kukkaruukkuun:
Ystäviltämme löytyi minun unelmoimani ja etsimäni tikkaat.
Makuuhuoneen sisustukseen meinaan nuita
 ihanuuksia hyödyntää. <3



tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen

Kuten oli tarkoituskin Pääsiäinen hurahti maalla touhuillessa. Olohuoneen tapettia emme vielä ehtineet hommata, mutta työtä oli muutenkin niin paljon, että eipä tapetoinnille olisi ehkä aikaakaan piisannut. Kaippa tuon ehtii vielä myöhemminkin lätkiä seiniin. =) 

Ensimmäinen aamu alkoi ihanassa auringon paisteessa ja
kahvia saikin hörppiä terassilla.

Perjantaina aloitimme hommat raivaamalla keskellä pihaa olevan hirveän risukasan vähän sivummalle. Jollakulla kun on aikoinaan jäänyt vähän puiden raivaushommat ilmeisesti kesken. Risuja saikin kantaa ja viskoa melkoisen tovin, ennenkuin ne olivat kutakuinkin samassa kasassa kaikki.

Vielä kun saataisiin joku noutamaan suurinosa nuista risuista pois,
ihan kaikki kun ei polttopuuksi sovellu ja niiden polttamisessa noin
muuten menee jokunen hetki..

Noin muuten tehtävän jako oli kutakuinkin se, että mies touhusi keittiön kimpussa ja minulle riitti yllinkyllin hommia pihan haravoimisen parissa. Melko kivasti sain jo talon ympäristön siivoiltua, mutta siinä oli vasta ehkä yksi kolmas osa pihasta. =)

Siinäpä tuota jo kertynyttä lehti/heinä kasaa.. lisää tulossa..
Miestä auttelin sen verran, että hän sai keittiön kattoon koolaukset kiinnitettyä. Melko tukalaa puhaa se katon rajassa roikkuminen kyllä oli, ja hiukan jänskätti seisoskella korkeilla tikkailla ilman käsien tukea, mutta saimme kuin saimmekin laudat paikoilleen ja vieläpä melko vikkelästikkin.

Kunhan lattia saadaan paikalleen,
niin päästään kiinnittämään koolausten päälle katto paneeleita.
Kun katto oli saatu kuntoon mies alkoi kiskoa lattia lankkuja irti ja sen jälkeen alkoi tuo kamala pahnojen kaivaminen ja ihan JÄRKYTTÄVÄ pöly jota olikin sitten ihan joka paikka täynnä.. niin ulkona kuin sisälläkin, autonikin sai oikein kauniin pölykuorrutuksen.

Tässä puolet lattiasta auki ja osittain lapioituna.
Pahnoja kertyy melkoinen kasa keittiön ikkunan eteen.
Kaikinpuolin meillä oli aivan ihana Pääsiäinen. Ilmat olivat mitä mahtavimmat kun aurinko porotti pihaan päivät pitkät ja saimme nauttia lämmöstä. Iltaisin oli ihana päästä omaan saunaan rentoutumaan ja pesemään pölyt pois. Eilen olikin sitten niin kurja olo kun kerrostalo elämä taas kutsui. Onneksi tätä betoni viidakkoa ei tarvitse kestää enää kuukautta pidempään.


sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Laiskimukset

Nyt ei voi muuta sanoa kuin että ollemme aika laiskanlaisesti päässeet tekemään remonttia koska viikonloppuisin on nyt ollut kaikkea muuta menoa. Ensi viikonloppuna on onneksi pääsiäinen, mikä tarkoittaa, että meillä on neljä päivää aikaa pistää kunnolla taas tuulemaan. =) Ensi viikon aikana olisi tarkoitus käydä hamstraamassa kaikki pelit ja pensselit, jotta pääsisimme mm. tapetoimaan olohuonetta. Muutto olisi näillä näkymin edessä toukokuun lopussa joten pitää saada tuo olohuone sellaiseen kuntoon, että sinne voi aloittaa kuskaamaan tavaraa. Kesäkuussa sitten ilahdutetaan sukulaisia pyykinpesun ja suihkussa käynnin merkeissä. =)

Laidunmaastakin oli jo kaikki lumi sulanut pois.
Paikka paikoin oli pientä tulvan poikasta. =)
Löysin kevään ensimmäisen leskenlehtenikin. <3

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Lumi sulaa


Hitaasti, mutta varmasti ihana odotettu kevät saapuu. Sunnuntaina poikkesimme kotimökillämme ja iloksemme huomasimme lumien lähteneen ihan kunnolla sulamaan. Remppailu hommat jäivät tällä kertaa kun keittelimme vain kahvit, tongimme vinttiä ja mies laitteli autoansa sekä korjaili väliovien lukkoja, jotka nyt toimivatkin hienosti. Koirat mennä painattivat sydämensä kyllyydestä ympäri pihaa ja laidunta, nyt kun se vihdoin kaiken sen lumen jälkeen oli mahdollista.

Lumen sulaessa kadonneen kaivommekin arvoitus ratkesi vihdoin.
Vesi ei näyttänyt ihan juomakelpoiselta,
mutta saapahan ainakin kasteluvedet omasta takaa.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Tilkettä seinän väliin

Urakkaa on ollut kerrakseen kun mies kiinnitti tänään keittiön kattoon uuden bitumipaperin ja aloimme myös tilkitä hirsien välejä, sentti sentiltä. Vanhaa tilkettä tökimme takaisin niin paljon kuin sitä riitti ja koloihin lisäsimme uutta tavaraa. Bitumipaperin päälle (alle) tulee kattopaneelit ja sen tehtävänä on pitää eristeet poissa huoneilmasta. 


Viikonloppuna vietimme yön nro kaksi tulevassa kodissamme, vaikkakin pirttimme on vallannut 120m lattialankkua ja 40m lattiavasoja. Mahduimme kuin mahduimmekin silti vielä niiden jatkeeksi. =)
Lauantai iltana lämmitimme jälleen saunan ja nautimme rentouttavista löylyistä hyvän juoman kera, ja tietysti kynttilöiden valossa. <3 


Pirttiin saimme lisää säilytys tilaa, kun seinään ripustettiin hylly kahvia ja muita purnukoita sekä pussukoita varten. 


Ystäviltä löytyi meille lainaksi myös mikro joka onkin ihan mukavaa luksusta remppapäiviin. Pirtti tuntuu olevan päivä päivältä vain kodikkaampi, tänään mietimmekin, että voi olla aluksi outoa istua pöydän ääressä toisella puolella taloa, kunhan keittiö valmistuu.