torstai 31. toukokuuta 2012

Koira lapsia ja muuta

Hyi, ulkona on taas ihan hirmuisen kylmä! Juuri kun ehti alkaa totutella kesäisen lämpimiin päiviin niin taas tuli karu palautus jonnekin huhtikuun lämpötiloihin, ja huomenna alkaa sentäs jo kesäkuu!! Murr, Suomen keä on ihan tarpeeksi lyhyt ilman tälläisiä tylsiä takapakkejakin. Meillä omppu puut kukkivat parhaimmillaan ja harmittaa kun ei kykene istuskelemaan pihakeinussa niitä ihailemassa ja kuuntelemassa mehiläisten surinaa. Pahaa pelkään myös kylvämieni Kehäkukan ja Auringonkukan siementen puolesta, mahtavatko olla menetetty noiden kylmien öiden takia. Mummultani sain taas tänäkin kesänä Samettiruusujen taimia, ja ne hoksasin onneksi kiikuttaa yöksi sisälle. 

Viime viikonloppu oli sitävastoin aivan mahtavan lämmin. Koira lapsemme pääsivät pariin otteeseen järveen polskuttelemaan ja eikös isomman koiramme korvan takaa jo sitten löytynyt taas punkkikin. Yäk, täytyy muistaa ostaa apteekista punkkipanta sille kaulaan. Ovat kyllä niin yököttäviä otuksia, onneksi täällä ei niihin kovin usein törmää.

Uimisen lisäksi meillä leikittiin vähän sisälläkin.. :)


Tekohengitystä??Sunnuntai aamu oli ihan erityisen lämpöinen joten se alkoi mukavalla aamulenkillä jolla ihastelin kauniita voikukkien valtaamia peltoja.
Ja lenkin jälkeen nautiskelin aamupalan hyvän kirjan parissa terassilla.


Pihakeinun paikka vaihtui tosiaan omenapuiden katveeseen, lähemmäs pellon reunaa, kohtaan johon aurinko paistattelee koko pitkän päivän. Siinä on nyt aivan ihana loikoilla kaikessa rauhassa.Ihanat, raikkaat omppu kukat! Toivottavasti syksyllä saadaan mehukas sato.

Hih, ja siellä se mökki taas pilkottaa Tuomipuiden takana. :) 
(Vaan on meillä komea kuusikin.)2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! tiedätkö tuleeko tosta punkkipannasta jotakin oireita tai jotai ku joku oli siitä saanu jonku allergia kohtauksen ja ne on kuulemma myrkyllisiä, tiedätkö saako punkkipantasen koiran vieressä nukkua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Punkkipantojahan on tosiaan erilaisia, ite oon tuolle isommalla koirallani käyttänyt kolme tai neljä kesää sitä nimenomaista Scalibor myrkkypantaa jonka saa ostaa apteekista, on ollut tosi tehokas eikä punkkeja oo sen jälkeen näkynyt, tehokin kestää puolisen vuotta. Tuo meidän koira ei ole saanut koskaan mitään allergiaa siitä, eikä tuo pienempikään vaikka ovat yhdeesä leikkineet ja on isomman kaulaakin varmasti pureksinut, mutta yhden kaverin koira sai sellaisesta pannasta joskus niin kovat kutinat ettei sillä voinut sitä käyttää. En sitten tiedä miten on jos on pieniä lapsia, että voiko heille olla myrkyllinen, aikuisille ei pitäisi olla. Koira vanhuksellani (joka asuu äitini luona) on ollut sitten taas parina kesänä sellainen yrttipanta joka haisee pahalta (varsinkin alkuun), mutta hyvin toimiva on ollut sekin. Yhdellä äitini koirista oli myös sellainen kaulapantaan ripustettava punkki karkoittaja ja sekin toimi hienosti. Mutta tosiaan jos epäilee, että oma koira on herkkä tuolle myrkkypannalle niin kannattaa varmaan kokeilla vaikka sitä yrttipantaa tai iholle laitettavia liuoksia.

      Poista