perjantai 25. helmikuuta 2011

Tontin mittailua

Eilen kävimme tulevan kotimme pihamaalla pyörähtämässä, yhdessä myyjien kanssa. Mittailimme ja sovimme tontin rajoja. Tontista taisi loppujen lopuksi muotoutua hiukan isompi kuin se 3000 m2, mutta se oli myyjien mukaan meidän etumme. :) Kyselimme myös talon historiaa, ja se on muinoinaan ollut torppa josta on heidän tilalleen tullut varaemäntä, kun oikea emäntä on kuollut. Vanhoilla päivillä tämä varaemäntä on sittemmin palannut takaisin omaan kotitaloonsa. Pihassa on ennen ollut navetta jossa on ollut kaksi lehmää, navetan kivijalka on vieläkin tallessa ulkorakennuksessa ja sitä olisi mahdollisuus käyttää mikäli haluamme laajentaa taloa jollain kohtaa. Talosta on myös löytynyt kirjeitä amerikkaan lähteneiltä veljiltä. 

 

Kovasti olivat upeat maisemat, aurinko kun vielä oli laskemassa pellon taakse. Kesällä tuolla pellolla sitten laiduntavat hevoset. Ihanaa! <3 
Pääsimme myös nopeasti vilkaisemaan sisälle taloon ja laskeskelimme, että hyvin mahtuu verannalle kylpyhuone ja keittiöön miehen suunnittelemalla mallilla uudet kaapistot. 
Kaupanteko päivä menee jonnekkin ensikuun puoleenväliin, joten sen jälkeen päästään sitten paremmin mittailemaan ja suunnittelemaan.




keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Alku

Minun ja avomieheni tulevaisuus koki eilen aika suuren muutoksen. Saimme pankista tiedon, että lainahakemuksemme on hyväksytty ja heti perään asunnonvälittäjältä tiedon, että tarjouksemme on hyväksytty. Tämä tarkoitti sitä, että olimme periaatteessa ostaneet talon. :) Eikä minkä tahansa talon vaan oikean 1890-luvulla rakennetun hirsitalon 3000 m2 tontilla ja maalta. Viime kesästä alkanut pähkäily ja viikon kestänyt jännitys päättyivät samalla hetkellä jättäen molemmille melko tyhjentyneen, mutta samalla onnellisen ja pelokkaankin olon. Varsinkin kun tuon talon mukana sitouduimme varsin hurjaan remontti rupeamaan. Tämän jälkeen ei ollut enää epäselvää mihin vapaa-aikamme, rahamme ja hermomme uppoaisivat, seuraavat pari vuotta. :) Matka kohti unelma kotia sai siis alkunsa, "se pitkä, mutta toivottavasti ei kovin yksinäinen tie". :)